Κάποτε το Βιβλιόσπι(ρ)το μιλούσε για κάποια (Σχολική) Βιβλιοθήκη. Αυτό έληξε στις 31/8/2011. Τώρα μιλάει για άλλα. Η αγάπη για κάποια πράγματα δεν έχει ημερομηνία λήξης


Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Επίσκεψη συγγραφέα Κου Κορωνιού

Είδηση.. ετεροχρονισμένη, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. (Αν το "Βιβλιόσπι(ρ)το" ήταν ιστοσελίδα και όχι ιστολόγιο, ημερολογιακά δηλαδή δομημένο, δε θα φαινόταν τόσο...).
Το Δεκέμβριο είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε στο χώρο μας τον συγγραφέα κύριο Κώστα Κορωνιό, ετών 85 περίπου, που μας μίλησε για 2 από τα βιβλία του, το "Η άλλη όψη του θανάτου" και το "Αναμνήσεις από τη Μακρόνησο". Το βιντεάκι με μικρά αποσπάσματα από τη συνάντησή μας μαζί του, είναι πλέον διαθέσιμο για ... κριτικές ως προς την τεχνική του αρτιότητα. (Μια πρώτη, ερασιτεχνική προσπάθεια είναι, δείξτε επιείκια!)
Στους τίτλους του τέλους αναφέρονται κάποιες πληροφορίες για την επίσκεψη αυτή.

Να πούμε μόνο εδώ, ότι ηταν μια όμορφη συνάντηση, ο κύριος Κορωνιός γλυκός, νεανικός και σεμνός, τα βιβλία του δύσκολα για μαθητές γυμνασίου, αλλά με στυλ γραφής προσωπικό και ξεχωριστό, που θα γοήτευε τους ενήλικες. Τα παιδιά τού έκαναν ερωτήσεις, κι εκείνος ανησυχούσε μήπως τα κουράσει..
Η αφορμή για να προσκαλεστεί δόθηκε από μια ενότητα στο μάθημα της Ιστορίας και η ευκολία στο να κανονιστεί η επίσκεψη, παρουσιάστηκε στο πρόσωπο της εγγονής του, της Μυρτώς, που την έχουμε μαθήτρια στην Β' Γυμνασίου! Η φιλόλογος των παιδιών κα Θεοφάνη μας διάβασε αποσπάσματα απο τα βιβλία του, που μας τα δώρισε εκείνος με αφιέρωση, αφού πρώτα μας μίλησε για την πολυτάραχη ζωή του, και μοιράστηκε τη χαρά μας για την επαφή με τα παιδιά,  που τα αντιμετώπιζε σαν ίσος προς ίσον.
Ένας άνθρωπος που η παρουσία του είναι ζωντανή απόδειξη πως όταν το πνεύμα διατηρεί τη νεανικότητά του, παρασύρει πολλές φορές και το σώμα!


2 σχόλια:

libelef είπε...

Ενδιαφέρον το βιντεάκι και υποσχόμενο! Και εις άλλα, με μουσική επένδυση των καλλίφωνών σας μαθητών!

Kat Tz. είπε...

Το συγκεκριμένο βιντεάκι, όπως το ξαναβλέπω δεν.. υπόσχεται πολλά, αλλά οι διάδοχοί του θα κοιτάξουν να έχουν πιο άρτια τεχνολογικά μέσα..
Ευχαριστούμε για την επιείκια σου ελευσίνα!