Κάποτε το Βιβλιόσπι(ρ)το μιλούσε για κάποια (Σχολική) Βιβλιοθήκη. Αυτό έληξε στις 31/8/2011. Τώρα μιλάει για άλλα. Η αγάπη για κάποια πράγματα δεν έχει ημερομηνία λήξης


Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ιστορικές, κρίσιμες στιγμές για τον Αραβικό Κόσμο, αλλά και παγκόσμια. Οι νέοι άραβες πρωτοστατούν και πρωτοτυπούν.

Ο Γενικός Διεθυντής του αραβικού καναλιού Αλ Τζαζίρα. μιλάει για τον ξεσηκωμό -των νέων ιδιαίτερα-, στην Τυνησία, την Αίγυπτο, την Υεμένη, τη Λιβύη...
Αναφέρεται στη χρήση των διαδικτυακών μέσων απο τους νέους και στο ρόλο που έπαιξαν στο να συνειδητοποιήσουν οι άνθρωποι στα καταπιεστικά καθεστώτα, ότι μπορούσαν να βγουν απο τα σπίτια τους και να ζητήσουν αλλαγή.
Μιλά με εύγλωττο και άμεσο τρόπο για το ρόλο των δημοσιογράφων του Αλ Τζαζίρα, που ο κόσμος τους ζητούσε να μη σβήσουν τις κάμερες, για να βλέπουν όλοι τι συνέβαινε, σε Ανατολή και Δύση. Για την ευθύνη που ένιωθαν. Για τις οικουμενικές αξίες που πρόβαλλαν οι εξεγερμένοι, για τη "δημοκρατική επανάσταση", για την αλλαγή που έρχεται και που θα επηρεάσει δυτικό και ανατολικο ημισφαίριο, όπως πιστεύει. Επίσης, αναφέρεται στους τρόπους με τους οποίους προσπαθεί η προπαγάνδα των αυταρχικών αραβικών ηγεσιών να συκοφαντήσει τους αγώνες και τις εξεγέρσεις.

Διαδηλωτές στη Λιβύη

Λέει πως υπήρχαν πολλοί άνθρωποι απ' όλες τις γωνιές της γης, που νοιαζόντουσαν και παρακολουθούσαν και στήριζαν ηθικά των αγώνα των αραβικών λαών. Εύχεται ένα καλύτερο μέλλον, βλέπει κάποια σημάδια αλλαγής για πρώτη φορά στα 40 χρόνια ζωής του και σου μεταδίδει την αισιοδοξία και τη θετική του στάση.

Δεν έχει ακόμα υπότιτλους, ίσως να μπουν σύντομα, συνήθως έτσι γίνεται στο κανάλι TED. Πρόκειται για κανάλι που φιλοξενεί σημαντικούς ανθρώπους και εξαιρετικές ομιλίες.

Όσοι μπορείτε μπείτε να το δείτε, τα αγγλικά είναι κατανοητά, λόγω της ... μη αγγλικής προφοράς.

"As a democratic revolution led by tech-empowered young people sweeps the Arab world, Wadah Khanfar, the head of Al Jazeera, shares a profoundly optimistic view of what's happening in Egypt, Tunisia, Libya and beyond -- at this powerful moment when people realized they could step out of their houses and ask for change"

Δεν υπάρχουν σχόλια: