Κάποτε το Βιβλιόσπι(ρ)το μιλούσε για κάποια (Σχολική) Βιβλιοθήκη. Αυτό έληξε στις 31/8/2011. Τώρα μιλάει για άλλα. Η αγάπη για κάποια πράγματα δεν έχει ημερομηνία λήξης


Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Δήμαρχοι...

Αξίζει να το δείτε, μια απο τις φωτεινές εξαιρέσεις στη χώρα μας...
Ο άνθρωπος, μαζί με άλλους, έκανε πράγματα σα Δήμαρχος που όταν τα συγκρίνεις με το τι κάνουν οι άλλοι, σου έρχεται να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο! Μην το κάνετε (εννοώ το χτύπημα), αλλά δείτε τον για να πάρετε μια βαθιά ανάσα αισιοδοξίας..



Και κάτι επίκαιρο πάντα, με αφορμή την κατάσταση εδώ αλλά και σε άλλες χώρες:

"Αυτοί που αρπάζουν το φαί απ’ το τραπέζι κηρύττουν τη λιτότητα.
Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσίματα ζητούν θυσίες.
Οι χορτάτοι μιλούν στους πεινασμένους για τις μεγάλες εποχές που θα ‘ρθουν".

Μπέρτολτ Μπρεχτ

4 σχόλια:

kk είπε...

Χμ, διαβάζοντας τα παραραπάνω λόγια του Μπ. Μπ. θυμήθηκα και κάτι άλλο που έχει πεί αυτός ο σπουδαίος άνθρωπος. Για τη στάση των σύγχρονών του απέναντι στο ναζισμό. Και το οποίο παραμένει επίσης επίκαιρο, αφού και σήμερα πολλοί άνθρωποι παραμένουν αδιάφοροι απέναντι σε ανάλογες επικίνδυνες συμπεριφορές ηγετών. Όπως για παράδειγμα η έκδοση ψηφισμάτων από το Συμβούλιο της Ευρώπης που ποινικοποιούν την κομμουνιστική ιδεολογία ή αναστέλουν δημοκρατικά δικαιώματα, συνταγματικά κατοχυρωμένα, στο όνομα του κινδύνου από τον εξτρεμισμό (έτσι βαφτίζουν τους λαϊκούς και εργατικούς αγώνες για την απόκρουση της βάρβαρης αντιλαϊκής λιτότητας που επιβάλουν).
Έλεγε λοιπόν τότε ο Μπέρλοτ Μπρέχτ, για λογαριασμό ενός αδιάφορου συμπολίτη του:
"Όταν οι ναζιφασίστες έπιασαν τους Εβραίους εγώ δεν νοιάστηκα γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν έπιασαν τους κομμουνιστές εγώ δεν νοιάστηκα γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν έπιασαν τους ομοφυλόφιλους εγώ δεν νοιάστηκα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος. Όταν έπιασαν τους γύφτους εγώ δεν νοιάστηκα γιατί δεν ήμουν γύφτος. Και όταν τέλος ήρθε και η δική μου η σειρά τότε δεν υπήρχε κανείς για να νοιαστεί για μένα!"

Με πολύ συμπάθεια ο...

kk είπε...

Είσαι πολύ όμορφο αγαπητό βιβλιόσπι(ρ)το!
Τόσο όμορφο που λέω να σε επισκέπτομαι πιό συχνά, τώρα που σε γνώρισα, και να σου αφήνω σχόλια, κανένα κειμενάκι και κυρίως φωτογραφίες! Πολλές φωτογραφίες, αφού ως γνωστόν είναι ένα από τα (τόσα) πάθη μου!

ΥΓ. Εκτός από τα σχόλια δεν ξέρω πως να αναρτήσω όμως κείμενο, φωτογραφία ή βίντεο... Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να μους πεις πως να το κάνω!
Ευχαριστώώώ πάάάρα πολύ : )

Ο...

Kat Tz. είπε...

Χαιρόμαστε που σας αρέσαμε και που θα μας παρακολουθείτε. Για τις φωτογραφίες θα... εξηγηθούμε. (Από Τρίτη...) Πρέπει να μου στείλεις να τις βάλω εγώ.

kk είπε...

Λοιπόν κυρία katrin χαίρομαι που χαίρεστε! Όσο δε για την πρόκληση ("θα ...εξηγηθούμε από Τρίτη") χα, χαχα! σηκώνω το γάντι!...

O kk