Η θητεία στη βιβλιοθήκη έληξε στις 31/8/2011. Η αγάπη και το ενδιαφέρον δεν έχουν ημερομηνία λήξης.


Παρασκευή, 2 Απριλίου 2010

Η συγγραφέας Λένα Διβάνη στη βιβλιοθήκη μας


Τη Δευτέρα 16/3/2008 υποδεχτήκαμε τη συγγραφέα, καθηγήτρια στη Νομική και αντιπρόεδρο –τότε- του ΕΚΕΒΙ (Εθνικό Κέντρο Βιβλίου), Λένα Διβάνη, η οποία μίλησε με μαθητές της Β και Α λυκείου και καθηγητές τους.
Η κυρία Διβάνη ξεκίνησε μιλώντας γενικά για βιβλία, τους δρόμους που άνοιξαν στην ίδια, ως αναγνώστρια αρχικά κι έπειτα γράφοντας. Αποκάλυψε τη μαγεία που μπορεί να κλείνουν κάποιες σελίδες που ανοίγεις τυχαία σε κάποια ανύποπτη φάση της ζωής σου και που μοιάζει να σου προσφέρει αυτό ακριβώς που έχεις ανάγκη στη δεδομένη στιγμή. Τα βιβλία συντελούν στο να μεταφέρουμε την προσωπική εμπειρία, αυτή που διεγείρει τους νέους ανθρώπους, που θα τους δείξει ότι δεν είναι άψυχα αντικείμενα προς αποφυγήν…
Τη συνέχεια την έδωσαν τα ίδια τα παιδιά με τις ερωτήσεις τους και η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από θέματα που θίγει συχνότερα στα βιβλία της, όπως η θέση της γυναίκας στην κοινωνία, οι επιλογές ζωής του καθενός, τα ερεθίσματα και οι φαινομενικά απροσδόκητες εκβάσεις, οι σχέσεις των δύο φύλων, κ.ά. Ρωτήθηκε ακόμα και για τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, οπότε στο τέλος ένας μαθητής τη ρώτησε αν έχει σκεφτεί ποτέ την ενασχόληση με την πολιτική. Η απάντησε ήταν, "μα και η κουβέντα που κάναμε εδώ πολιτική είναι".
Μια ωραιότατη εμπειρία, που όλοι θα την ήθελαν να διαρκούσε περισσότερο.

Κ. Τζ. Υπεύθυνη της Σχολικής Βιβλιοθήκης στην Άνω Κυψέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: